Cheese Cake New York Style

Omschrijving:

  • 20 min. (+ 1 uur in de oven en 12 uur laten staan)
  • ca. 12 punten

Ingrediënten

Een frisse cheese cake van biscuitjes, roomkaas, citroenschil en Biovegan bakdecoraties. Het recept is van Esther de Charon die mee deed aan een bak-actie op onze Facebook-pagina. De versiering is een kunstwerk van haar zoon Abe!

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de binnenkant van de opstaande rand van de taartvorm (Ø 20 cm) met een hoge rand met bakpapier en plak ze met boter aan de rand vast. Ze moeten ongeveer 3 cm boven de rand uitsteken.

De bodem:

Verkruimel de koekjes zo klein mogelijk en roer de gesmolten boter toe aan de verkruimelde zandkoekjes, verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan. Zet 10 à 15 minuten in de oven. En haal het er daarna uit (houd het goed in de gaten zodat het niet verbrand).

De vulling:

Klop de roomkaas 30 seconden met een handmixer of in een keukenmachine, zodat het mooi glad wordt. Voeg vervolgens één voor één de ingrediënten toe, terwijl je steeds klopt: de suiker, de bloem, de citroenrasp, de vanille en dan één voor één de eieren en de eidooiers. Eindig met de ricotta die je door het mengsel heen roert (niet kloppen).

Schenk het mengsel in de vorm en zet in de oven. Verlaag de temperatuur na 15 minuten tot 100 °C, en laat 1 uur bakken. Zet de oven uit en laat de cheesecake er nog 1 uur in staan, met de deur op een kiertje. Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Wacht tenminste 12 uur. Hoe langer hoe beter, je zult merken dat de cheesecake steeds lekkerder wordt .

Geniet ervan!

Deel dit recept!

Uitgelicht:

biscuits digestive volkoren tarwe
De ideale koekjes voor bij de thee of koffie. Heerlijk bros en...

oersuiker (sucanat)
Oersuiker wordt ook wel "rapadura" of "sucanat" genoemd. Dit is...