Voorgerechten en hapjes

Tomatenspread met cashewnoten

27-11-2015 12:00

tomatenspread van Rineke Dijkinga
Dit recept voor een lekkere tomatenspread komt uit het mooie en informatieve boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.Weten van (h)eerlijk eten is een boek met 125 recepten die zich richten op het verbeteren van je gezondheid. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de meerwaarde van duurzame en biologische producten.
Deze tomatenspread is heerlijk op een toastje of als broodbeleg. Maar ook heel lekker door de pasta of door een omelet.


Sushi

02-09-2015 12:00

sushi van Clearspring
Een Japans gerecht dat iedereen kent, is sushi! Heerlijke met zeewier omwikkelde gevulde rijstrolletjes, die je kunt dippen in sojasaus en wassabi.
Je kunt sushi op allerlei verschillende manier maken. Dit mooie stap-voor-stap basisrecept hebben we van Clearspring gekregen. Clearspring heeft Japanse producten van de allerbeste kwaliteit en zet zich in om eeuwenoude recepten en productiewijzen te beschermen en te ondersteunen.


Salade Niçoise met tonijn en ansjovis

20-07-2013 12:00

salade Niçoise met vis van Fish4EverSalade Niçoise is een bekend en klassiek gerecht en genoemd naar de Franse stad Nice. Er zijn veel verschillende recepten en dit is één van de vele varianten, namelijk de versie zoals Charles Redfern 'm maakt. Charles is de oprichter van het duurzame vis-merk Fish4Ever en een echte vis-liefhebber!


Zomerse couscous-salade

01-05-2013 12:00

zomerse couscous-saladeDit couscous-recept is heerlijk fris op een zomerse dag. Maak het minstens een uur van tevoren zodat de smaken even de tijd hebben om in te trekken.
Een ideaal gerecht om mee te nemen op een picknick!


Gierst-wortelburgers

01-04-2013 12:00

biologische gierst-wortelburgersMaak snel en gemakkelijk je eigen vegetarische burgers! Met gierst, wortel, kaas en een vleug chilipoeder voor wat extra pit.

Dit recept komt uit het boek "Het gouden vergeten groentenboek" van Marianna Buser.


Tapenade met kalamata-olijven en gedroogde tomaatjes

10-03-2013 12:00

hartige tapenadeMet dit recept maak je in een handomdraai zelf een heerlijke tapenade! Lekker hartig met gedroogde tomaatjes, kalamata-olijven en ansjovis. Lekker bij een lunch, als voorafje op broodjes, of om door de pasta te mengen.


Abrikozenamuse met roomkaas en maanzaad

04-09-2012 12:00

abrikozen-amuseDit recept is heel simpel om te maken en tegelijk heel erg lekker. Leuk om als hapje te serveren voor het voorgerecht, of als feestelijk borrelhapje!