Stem voor biologische baktarwe uit de Groningse Graanrepubliek!

07-04-2017 12:00

stem voor bio-baktarwe uit de regio

De Nieuwe Band wil er samen met boeren in Oost-Groningen aan werken dat de tarwe voor jouw brood weer van dichtbij kan komen. Dat scheelt voedselkilometers en brengt je weer in contact met de oorsprong van het eten op je bord. En het geeft de Groninger boeren weer een gezond en duurzaam economisch perspectief!

Dit gemeenschappelijke project is door VOOR genomineerd in de VOORbeeld-verkiezing, waarmee het project kans maakt op een ondersteuning van ruim 40.000 euro. Geld dat goed gebruikt kan worden, dus lees meer en stem!


Win een Meditasting Voorjaarspakket!

01-04-2017 12:00

win een meditasting voorjaarspakket

Ken je de Buddha Beertjes al? Dat zijn superlekkere, zachte, fruitige gummisnoepjes in de vorm van mediterende beertjes die een glimlach op je gezicht toveren :~)
Doe mee met onze foto-wedstrijd en win een Meditasting Voorjaarspakket!


Ketchup van Emils: bio, vegan en superlekker

24-03-2017 12:00

ketchup van Emils bio vegan glutenvrij
Je kent Emils misschien van de superlekkere en veganistische mayo's en dressings. Nu komen daar ook 3 overheerlijke ketchup-soorten bij! Vooral de Smoked Ketchup is verslavend lekker...


Knapperige Sea Veg Crispies van Clearspring

21-03-2017 12:00

seaveg crisps van Clearspring

Clearspring heeft haar lijn zeewierproducten uitgebreid met de Seaveg Crispies. Dit zijn kleine, knapperige, vierkante velletjes crispy zeewier. Lekker en handig om zo als snack te eten, maar ook om in salades of warme gerechten te verwerken.


Waar komt onze baktarwe vandaan?

07-03-2017 12:00

brood en meel
Het is steeds moeilijker om biologische baktarwe uit Nederland te krijgen. De meeste Nederlandse biologische boeren kiezen voor gewassen die met meer gemak meer geld opleveren, zoals tarwe voor veevoer of grasklaver. Daardoor komt de meeste tarwe die gebruikt wordt om brood van te bakken, steeds vaker uit de Oekraïne, Kazachstan en de Baltische Staten.
Een van onze uitgangspunten| is juist dat we producten het liefst van zo dichtbij mogelijk halen. Dat scheelt voedselkilometers en brengt je weer in contact met de oorsprong van het eten op je bord. Daarnaast geeft het regionale biologische boeren economisch perspectief en de positieve gevolgen van de biologische landbouw zijn direct te zien in het landschap. Een complex verhaal, waar we graag meer over uitleggen!


Samen werken aan vruchtbare grond!

06-03-2017 12:00

center

De bodem is de basis van al ons eten en daarmee drager van al het leven. De kwaliteit en de gezondheid van de bodem hebben invloed op de opbrengst van gewassen, op de kwaliteit en de smaak van ons eten en zo op onze eigen gezondheid.
De bodem wordt op allerlei manieren belast en samen zetten we ons in voor een gezonde bodem! We geven een paar voorbeelden:


Knapperige, geroosterde kokosvlokken

30-01-2017 12:00

geroosterde kokosvlokken
Geroosterde kokosvlokken zijn extra knapperig en daardoor nóg lekkerder. Ideaal voor in je eigen energie- of mueslimix, als garnering op toetjes,om over currygerechten te strooien of als snack tussendoor.
Al onze kokos-producten komen uit Sri Lanka van een project waar de boeren een eerlijke prijs voor hun biologische kokosnoten krijgen.


Demeter wijnazijn uit Griekenland

29-01-2017 12:00

Demeter wijnazijn van Epikouros
Van het Griekse Epikouros presenteren we twee soorten wijnazijn van Demeter-kwaliteit! Vader en zoon Papakonstantinou telen al biologische druiven sinds 1992 en zijn een aantal jaren geleden overgestapt naar biologisch-dynamische teelt. Ze beheren de wijngaard, maken zelf wijn en bottelen die ook zelf.