Kokosolie van De Nieuwe Band: bio en eerlijk

29-05-2017 12:00

kokosolie biologisch fair
We zijn blij dat we kokosolie hebben kunnen vinden die past bij hoe we het liefst werken: biologisch én fair! Onze kokosolie komt van een mooi project in Sri Lanka waar de boeren een eerlijke prijs voor hun kokosnoten krijgen.


Heerlijke biologische mediterrane delicatessen

28-05-2017 12:00

mediterrane bioogische delicatessen van Sicilie

Superlekker, deze Siciliaanse anti-pasti en groentespreads! Eerlijke, mediterrane smaken in handzame glazen potjes. De gegrilde groente is erg lekker om zo te eten en alle soorten zijn perfect bij een salade, met een stukje brood, op crackers of bij pasta. Fijne producten om in je keukenkastje te hebben voor de komende zomer!


Knapperige salade-mixen

24-04-2017 12:00

zomerse salademixen

Nu het lente is en de zomer nadert, kunnen we weer volop van verse salades genieten! En wat is er dan lekkerder dan een mix van noten, vruchten en pitten over je salade? Dat geeft al snel een lekkere crunchy bite en het is extra makkelijk als zo’n mix al kant-en-klaar in een zakje zit.


Superfaire rijst uit Indonesië

23-04-2017 12:00

center
Eindelijk is er biologische rijst uit Indonesië in Nederland verkrijgbaar! Deze drie bijzondere rijstsoorten van Sunria zijn afkomstig van een mooi project (fair en duurzaam) en zitten ook nog eens in een prachtige verpakking.


Ketchup van Emils: bio, vegan en superlekker

24-03-2017 12:00

ketchup van Emils bio vegan glutenvrij
Je kent Emils misschien van de superlekkere en veganistische mayo's en dressings. Nu komen daar ook 3 overheerlijke ketchup-soorten bij! Vooral de Smoked Ketchup is verslavend lekker...


Knapperige Sea Veg Crispies van Clearspring

21-03-2017 12:00

seaveg crisps van Clearspring

Clearspring heeft haar lijn zeewierproducten uitgebreid met de Seaveg Crispies. Dit zijn kleine, knapperige, vierkante velletjes crispy zeewier. Lekker en handig om zo als snack te eten, maar ook om in salades of warme gerechten te verwerken.


Waar komt onze baktarwe vandaan?

07-03-2017 12:00

brood en meel
Het is steeds moeilijker om biologische baktarwe uit Nederland te krijgen. De meeste Nederlandse biologische boeren kiezen voor gewassen die met meer gemak meer geld opleveren, zoals tarwe voor veevoer of grasklaver. Daardoor komt de meeste tarwe die gebruikt wordt om brood van te bakken, steeds vaker uit de Oekraïne, Kazachstan en de Baltische Staten.
Een van onze uitgangspunten| is juist dat we producten het liefst van zo dichtbij mogelijk halen. Dat scheelt voedselkilometers en brengt je weer in contact met de oorsprong van het eten op je bord. Daarnaast geeft het regionale biologische boeren economisch perspectief en de positieve gevolgen van de biologische landbouw zijn direct te zien in het landschap. Een complex verhaal, waar we graag meer over uitleggen!


Samen werken aan vruchtbare grond!

06-03-2017 12:00

center

De bodem is de basis van al ons eten en daarmee drager van al het leven. De kwaliteit en de gezondheid van de bodem hebben invloed op de opbrengst van gewassen, op de kwaliteit en de smaak van ons eten en zo op onze eigen gezondheid.
De bodem wordt op allerlei manieren belast en samen zetten we ons in voor een gezonde bodem! We geven een paar voorbeelden: