Wie is De Nieuwe Band?

We stellen ons graag aan je voor en leggen uit wat we doen en hoe we werken! Al 30 jaar zijn we een onafhankelijke en zelfstandige coöperatie in biologische voeding. Een schakel tussen boeren, producenten, winkels en consumenten. Met ruim 70 medewerkers werken we met veel enthousiasme samen en leveren zo’n 3.000 producten aan winkels, horeca en instellingen.

Hoe kiest De Nieuwe Band haar biologische producten?

Als je biologische rijst wilt kopen in een winkel, heb je vaak veel keuze. Je kunt dit in de supermarkt kopen, of je kunt het in de biologische winkel kopen. Vaak heb je daar dan de keuze uit meerdere merken en soorten. Zo is het voor ons ook. Ook wij kunnen vaak uit verschillende producenten kiezen.

Waar letten we dan op en hoe maken wij de keuze voor een bepaalde producent?
We leggen dat graag uit!

De sociaal-ecologische criteria van De Nieuwe Band

Lees meer over de manier waarop wij onze keuzes maken...

De Nieuwe Band – Missie & Visie

We stellen ons een samenzijn op aarde voor, waar alles wat leeft met elkaar verbonden is. Een leven waarin delen met elkaar een natuurlijk uitgangspunt is en waarin we vanuit een ieders uniek zijn samenwerken. Een wereld waarin respect en open staan voor elkaar en voor onze natuurlijke omgeving vanzelfsprekend is. Samen met anderen werken we actief aan een wereld met bewuste consumptie en productie van sociale, duurzame, smaakvolle producten.

Wij zijn een beweging van gepassioneerde mensen, een schakel in de keten van voeding. Wij verkopen voeding, werken actief samen en verbinden ons met boeren en producenten. Vanzelfsprekend biologisch, faire handel en vol van smaak en levenskracht. Heerlijke basmatirijst uit India, krachtige wijnen uit Spanje en frisse appelstroop uit Nederland. Bovenal zijn we voortdurend op zoek naar de beste kwaliteit voeding die er te krijgen is op sociaal en ecologisch gebied. Zodat de aarde en de boer meegenieten.

De Nieuwe Band - Biologisch vanuit het hart

Lees meer over onze missie, visie, kernwaarden en uitgangspunten...

Kwaliteitscertificaten

Als groothandel en als merk hebben we dankzij onze manier van werken verschillende kwaliteitscertificaten.
Heb je onze certificaten nodig? Dan kun je ze hier downloaden.

Contactgegevens

De Nieuwe Band
Noorderringweg 12
9363 TC Marum
Telefoon (verkoop algemeen): 0594-645300
Telefoon (consumentenvragen): 0594-645353
Fax. 0594-643385
E-mail

Werken bij De Nieuwe Band

Klik hier voor een overzicht van de huidige vacatures.