Bakken en ontbijt

Pannenkoeken van bananenmeel

18-12-2016 12:00

center
Maak heel gemakkelijk heerlijk zachte pannenkoeken van bananenmeel. Ze smaken licht naar banaan en zijn zo lekker van smaak dat er eigenlijk geen beleg op hoeft. Heerlijk als (power)ontbijt!


Pompoen ontbijtcake met noten en vruchten

01-11-2015 12:00

ontbijtcake met pompoen en abrikozen
Dit recept voor een lekkere en gezonde onbijtcake van pompoen en abrikozen is afkomstig van Rineke Dijkinga, bekend van de populaire en informatieve boeken Weten van (h)eerlijk eten. Dit recept voor een ontbijtcake met pompoen staat in haar gloednieuwe boek Alles draait om je hormonen. De boeken van Rineke staan boordevol recepten die zich richten op het verbeteren van je gezondheid èn er wordt veel aandacht besteed aan de meerwaarde van duurzame en biologische producten.


Ontbijt met groene speltgrutten of freekeh

31-08-2015 12:00

ontbijt van freekeh of groene speltgrutten
Freekeh en groene speltgrutten zijn beide groene (onrijpe), geroosterde granen. De smaak is heerlijk nootachtig en licht rokerig.
Dit recept voor een warm ontbijt van groene speltgrutten of freekeh hebben we ontvangen van De Groene Kookacademie. De Groene Kookacademie organiseert opleidingen en workshops voor wie nog meer wil genieten van de vegetarische keuken en wil werken met natuurlijke, volwaardige biologische producten.


Boekweitterrine

21-01-2015 12:00

boekweitterrine van Rineke DijkingaDit recept voor een lekker en warm (glutenvrij) boekweitontbijt komt uit het mooie boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.
Weten van (h)eerlijk eten is een boek met 125 recepten die zich richten op het verbeteren van je gezondheid. Het boek besteed veel aandacht aan de meerwaarde van duurzame en biologische producten.


Sappig speltbrood met gegaarde gerst

05-08-2014 12:00

het favoriete broodrecept van Gert-Jan Kamphorst uit AmsterdamDit recept voor overheerlijk speltbrood werd ons toegestuurd door Gert-Jan Kamphorst uit Amsterdam. Gert-Jan is gepensioneerd en vertelt ons:

'' "Dit is mijn favoriete broodrecept omdat mijn lief dit het lekkerst vindt. De toevoeging van gegaarde gerst heb ik zelf bedacht omdat ik wat anders wilde dan de standaardpitten en noten. Ik vermoedde dat de gerst het brood een sappig karakter zou geven. Na uitontwikkeling heb ik het resultaat van dit recept voorgelegd aan een ambachtelijke bio-bakker en ook die gaf een lovend oordeel. Alle ingrediënten die ik gebruik, zijn van De Nieuwe Band omdat de kwaliteit prima is!"''


Amandel- of hazelnotenbrood

28-08-2013 09:00

amandel- of hazelnootbroodDit recept voor een lekker (glutenvrij) amandel- of hazelnotenbrood komt uit het mooie boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.
Weten van (h)eerlijk eten is een boek met 125 recepten die zich richten op het verbeteren van je gezondheid en veel aandacht besteed aan de meerwaarde van duurzame en biologische producten.


Bauckhof Brownies Taartje

08-08-2013 12:00

makkelijke snelle biologische brownietaartDit recept voor een overheerlijk, vrolijk én supermakkelijk brownies-taartje is van Elsbeth van der Meer en haar dochters. Ze deden mee aan onze BioVegan-bakactie op Facebook en maakten dit heerlijke chocoladetaartje.


Glutenvrije aardbei-muffins met kokosmeel

24-07-2013 12:00

zomerse glutenvrije aardbeimuffinsZomerse, glutenvrije aarbeienmuffins, gemaakt met kokosmeel. Dit recept is van Lianne van Focus on Foodies. een mooi kookblog met focus op tarwevrije, glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije recepten. Lianne probeerde ons kokosmeel uit en maakte er deze heerlijke muffins van.


Glutenvrije Kokosmeel Vanille Koekjes

08-04-2013 12:00

glutenvrije biologische kokosmeelkoekjes van De Nieuwe BandDit lekkere recept voor koekjes van kokosmeel komt van de website "Eet je goed, voel je goed". Lekkere en makkelijke koekjes van kokosmeel. De koekjes zijn glutenvrij en daarom zitten er vrij veel eieren in om ze toch een mooie textuur te geven. En dat werkt!


Vegan Brioche Vlechtbrood

04-04-2013 12:00

veganistisch vlechtbroodDit vlechtbrood is niet alleen lekker, maar ook 100% veganistich en het ziet er prachtig uit! Het recept is van Vero Rigole die mee deed aan een bak-actie op onze Facebook-pagina.


Cheese Cake New York Style

03-04-2013 12:00

frisse biologische cheese cakeEen frisse cheese cake van biscuitjes, roomkaas, citroenschil en Biovegan bakdecoraties. Het recept is van Esther de Charon die mee deed aan een bak-actie op onze Facebook-pagina. De versiering is een kunstwerk van haar zoon Abe!


Spelt-o-ccino Cupcakes

02-04-2013 12:00

veganistische cupcakes van EllenDeze cupcakes zijn leuk om te maken, heel lekker en vrolijk om te serveren! Het recept is van Ellen Karhausen die mee deed aan een bak-actie op onze Facebook-pagina. Zij was de winnaar met deze veganistische cupcakes met vrolijke hartjes van BioVegan.


Paasbrood met walnoten en honing

28-03-2013 12:00

bak je eigen biologische paasbroodBak je eigen Paasbrood met walnoten, honing en sinaasappel. Fijne Paasdagen!


Feestelijke muffins

02-03-2013 12:00

feesteljke muffinsHét basisrecept voor echte muffins. Makkelijk om te maken en om eindeloos mee te varieren! Gebruik bijvoorbeeld eens cranberries, nootjes of stukjes chocolade.