Hoofdgerechten

Rode Linzen Pastataart

02-11-2016 12:00

pastataart
De Groene Kookacademie is een kookschool voor natuurvoeding en laat haar studenten kennismaken met allerlei mooie producten. Samen organiseerden we een wedstrijd onder studenten met de rode linzenpasta van Castagno. Het winnende recept komt van Inge Dijkinga die een heerlijke en voedzame Rode Linzen Pastataart maakte!


Linzenpasta met tahin en broccoli

20-06-2016 12:00

linzenpasta van Castagno
2016 is het Internationale Jaar van de Peulvrucht en daarom wordt overal veel aandacht besteed aan de waarde van peulvruchten. Ook worden er allerlei nieuwe producten gemaakt met peulvruchten, zoals de peulvruchtenpasta’s van het Italiaanse Castagno. De Groene Kookacademie heeft deze pasta’s uitgeprobeerd in hun school en maakte er een heerlijk recept mee, dat we graag met je delen. De Groene Kookacademie is een kookschool voor natuurvoeding. De opleiding en workshops zijn bijzonder geschikt voor iedereen die lekker, vegetarisch en volwaardig wil leren koken met natuurvoeding.


Risotto baldo met spinazie, citroen en olijven

28-08-2015 12:00

risotto baldo met spinazie en citroenDit frisse en gemakkelijke risottorecept komt uit het magazine Smaakmakend. Smaakmakend is hét culinaire magazine van Bionext, met achtergrondverhalen, nieuwe producten en heerlijke biologische recepten.


Hartige quinoa-burger

13-04-2015 12:00

quinoaburger van Rineke Dijkinga Dit recept voor kruidige quinoaburgers is afkomstig van Rineke Dijkinga, bekend van de populaire en informatieve boeken Weten van (h)eerlijk eten.
De burgers zijn heerlijk bij een salade of een groenteschotel. Of om mee te nemen naar je werk of een picknick!


Kleurige quinoa-salade

26-03-2015 12:00

quinoasaladeDit recept voor een luxe, kleurige quinoa-salade komt uit het mooie boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.

Superlekker om mee te nemen als lunch naar je werk of voor een picknick!


Spaghetti alla Puttanesca

05-02-2015 12:00

spaghetti alla puttanescaEen pittig, hartig pastagerecht met ansjovis, kappertjes en olijven. Supersnel en gemakkelijk om te maken!


Pasta met sardines

18-01-2015 12:00

pasta met sardines en ansjovis en venkelEen lekker Italiaans gerecht van pasta, sardines, ansjovisfilets en venkel. Dit originele recept werd voor ons gemaakt door Aranka van "Dol op Koken" in Driezum. Met vis van Fish4Ever!


Boekweitrisotto op zijn Japans

15-01-2015 12:00

boekweitrisotto uit SmaakmakendDit originele en gemakkelijke recept voor boekweitrisotto komt uit het magazine Smaakmakend. Smaakmakend is hét culinaire magazine van Bionext, met achtergrondverhalen, nieuwe producten en heerlijke biologische recepten.


Kleurrijke kapucijnerschotel

04-08-2014 12:00

kleurrijke kapucijnerschotelDit recept voor een kleurrijke kapucijnerschotel komt uit het mooie en informatieve boek Weten van (h)eerlijk eten van Rineke Dijkinga.
Je kunt de schotel maken met kapucijners uit pot, maar het is nóg lekkerder als je gedroogde kapucijners gebruikt (die moet je dan wel een nacht van te voren laten weken).


Kokosrijst met gegrilde lente-uitjes

04-04-2013 12:00

kokosrijst met gegrilde lente-uitjesEen lekker zoet en kruidig gerecht van rijst met gegrilde lente-uitjes en kokosmelk.


Zwartebonenschotel met bataat en meiraap

04-03-2013 12:00

stevige zwartebonenschotel met bataat en meiraapEen stevig gerecht van zwarte bonen, bataat en meiraap. Het recept komt uit het boek "World Food Café", een boek vol heerlijke vegetarische recepten en boeiende reisverhalen.


Taboulé voor in het najaar

27-02-2013 12:00

taboule met groente en granaatappelpittenDit lekkere en originele taboulé-recept is bedacht door Aranka Dol van "Dol op Koken" in Driezum. Zij maakte voor ons een heerlijke taboulé van groenten, rozijnen en granaatappel-pitten.