La Bodega de Pinoso: wijn met een mediterrane ziel

De Nieuwe Band kiest voor La Bodega de Pinoso omdat:

  • deze coöperatie haar leden motiveert en ondersteunt om over te schakelen naar biologische landbouw;
  • ze prachtige wijnen hebben, die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen;
  • het team uit een groep jonge, enthousiaste wijnmakers bestaat die er naar streven om volledig biologisch te werken.

technisch directeur Javi controleert de biologische druiven

La Bodega de Pinoso werd in 1932 als coöperatie opgericht in het dorpje Pinoso, 50 km ten westen van Alicante. Er zijn 300 boeren bij de coöperatie aangesloten en 50% van de wijnproductie is biologisch. De Bodega stimuleert haar leden om om te schakelen naar biologisch en organiseert daarom o.a. bijeenkomsten over biologische landbouw. Hun streven is om uiteindelijk 100% biologisch te werken.

Intensieve begeleiding van de wijnboeren

De boeren die aangesloten zijn bij de coöperatie worden intensief door het team begeleidt. Zo worden er monsters van de druiven naar het laboratorium gehaald om de rijpheid te onderzoeken en te bekijken wat de beste tijd is om de druiven te plukken.

Mediterrane ziel

De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van druiven die mooie wijnen opleveren. De wijnen hebben, zoals men dat in Spanje zegt, een "mediterrane ziel". Dit komt onder meer door het gebruik van inheemse gisten en -druivenrassen. De grond en het klimaat rond Pinoso zijn ideaal voor het verbouwen van bijvoorbeeld de druivensoort monastrell.

De Bodega combineert moderne en traditionele technieken waardoor ze onder meer met lage sulfietgehaltes kunnen werken. Het resultaat: mooie wijnen die al veelvuldig in de prijzen zijn gevallen!

druiven van La Bodega de Pinoso