Bijzonder(e) lekkere soepen van De Kleinste SoepFabriek

05-11-2010 12:00

De KleinsteSoepfabriek staat bekend om haar smaakvolle pesto's en kant-en-klaar-soepen, die niet onderdoen voor vers en die ook in de culinaire wereld bijzonder gewaardeerd worden. Het ruime assortiment aan soepen is nu uitgebreid met vijf nieuwe heerlijke soepen:

paddenstoelenbouillon, komkommersoep en krabfumet

De paddenstoelenbouillon is een echte oesterzwammensmaakbom! Ook heel geschikt om een fantastische risotto van te maken. Of je kunt ’m verdunnen met wat water, een geklutst eitje toevoegen en eventueel wat kaas en brood en je hebt een heerlijke gevulde soep. Vegetarisch en veganistisch.

De komkommersoep is een seizoenssoep met een lichte, fijne smaak. De soep kan koud en warm gegeten worden, en is het lekkerst met crème fraîche. Vegetarisch en veganistisch.

De krabfumet is een overheerlijke krabbenbouillon, getrokken van Noordzee-strandkrabben. Deze krabben zitten vaak als bijvangst in de netten van de garnalenvissers. Tijdens het kookproces kleuren de schilden mooi oranje. In deze fumet (ingedikte bouillon) zitten, behalve krabben, ook de smaken van mooie groente, pittige kruiden en echte saffraan. Een genot voor je tong! Gebruik deze fumet als basis voor een saus of soep, of verdun 'm met water en je hebt meteen al een heerlijke, echte Noordzee-krabbensoep!

soepen Kleinste SoepFabriek

Garnalenbouillon en garnalenbisque

De prachtige roze-gele garnalenbouillon is getrokken van Noordzee-garnalen van Heidema en van der Ploeg uit Zoutkamp. Heel geschikt om een heerlijke (garnalen-)risotto van te maken! Of verdun de bouillon met wat wijn, voeg wat garnalen toe en je hebt een zeer verfijnde soep.

De garnalenbisque is een romige garnalensoep, ook gemaakt met Noordzeegarnalen van Heidema en van der Ploeg. Voeg nog wat room en/of garnalen toe en je hebt een fantastische soep!

De Nederlandse Noordzeegarnalen leggen vaak een absurd traject af. Ze worden hier gevangen, daarna vervoerd naar Marokko, waar ze gepeld en behandeld worden, en dan komen ze weer terug naar Nederland. Een behoorlijke energieslurpende onderneming en niet echt duurzaam te noemen. De garnalen van Heidema en van der Ploeg worden daarentegen gewoon in Lauwersoog gepeld. Van de schillen van deze garnalen trekt Michel Jansen van de Kleinste SoepFabriek zijn heerlijke garnalenbouillon.

Michel Jansen