Zeven nieuwe Japanse producten van Clearspring

27-01-2015 12:00

Clearspring introduceert zeven nieuwe Japanse producten, waar we weer heel enthousiast over zijn!

Umeboshi-pasta

Umeboshi is een zilte, tongprikkelende smaakmaker waarmee je dips, sushi, dressings, spreads en sausjes een enorme smaakboost kunt geven. De umeboshi van Clearspring wordt gemaakt door de Sogawa-familie in het dorpje Ryujin in Wakayama. Dit is dé streek voor de teelt van Ume-pruimen in Japan. De familie Sogawa heeft hier hun eigen boomgaard, waar ze de pruimen op hun allerrijpst plukken en daarna volgens traditionele methodes langere tijd en in meerdere fases pekelen. Bij het pekelen wordt alleen zeezout en shisoblad gebruikt, verder niets.
Ter vergelijking: de meeste gangbare umeboshi wordt meestal bewerkt met scherpe azijnen, kunstmatige kleurstoffen en geraffineerd zout en is al na een paar weken tijd klaar.

umeboshi-pasta van Clearspring

Sushi Ginger Pickles

Ingelegde gember is een vast onderdeel van de maaltijd bij het eten van sushi of sashimi. Het heeft een frisse, pittige smaak en wordt gegeten om de eetlust op te wekken en om je smaakpapillen te verfrissen tussen de (sushi)gangen door. Daarnaast is het ook een goede smaakmaker die je kunt gebruiken in diverse Westerse en Aziatische gerechten. Snij het in stukjes en voeg het toe aan noodles, salades of gebakken rijst. Ook lekker als bijgerechtje bij vis of tempura! De ingelegde gember van Clearspring is subtiel gekruid met o.a. shisoblad (die de gember ook de rode kleur bezorgt) en bevat geen suiker. Dat maakt het tot een heel ander product dan de gangbare, niet-biologische variant die je in de toko koopt. Die is meestal fel gekleurd en bevat veel suiker.

Wasabi-poeder

Wasabi is bekend (en berucht) als pittige smaakmaker. Het wordt toegevoegd aan sushi, diverse dressing en dips. Het wordt ook wel de Japanse mierikswortel genoemd. In tegenstelling tot de meeste niet-biologische wasabi, die alleen maar Westerse mierikswortel bevat en fel groen gekleurd is met behulp van kunstmatige kleurstoffen, bevat de wasabi van Clearspring ook 10% echte wasabi! Het poeder kan zo toegevoegd worden aan dips en dressing. Om wasabipasta te maken, moet het aangelengd worden met een beetje water.

Brown Rice Noodles

Deze rijstnoodles van Clearspring worden, volgens traditionele productiemethodes, gemaakt van bruine rijst. Behalve in noodlegerechten, zijn ze ook heel lekker in salades en soepen. De Brown Rice Wide Noodles zijn extra brede, platte noodles. Beide varianten zijn volledig glutenvrij en ook geschikt als glutenvrije vervanger van pasta.

Miso en Shoyu Ramen Noodles

Clearspring heeft het recept verbeterd van haar Ramen Noodles. Onze proevers hier zijn enthousiast over de verbeterde samenstelling! De noodles zijn nog steeds half volkoren, maar zachter van smaak en structuur. Met beide varianten zet je in vier minuten een dampende en geurige kom noodlesoep op tafel. Een snelle en voedzame lunch dus! Elke verpakking bevat twee porties.
Tip: bestrooi de ramen met fijngesneden lente-uitjes, sliertjes wortel, gomasio, voeg er wat blokjes tofu aan toe en doe er bijvoorbeeld een salade bij. Dan heb je zó een complete warme maaltijd!

clearspring

Clearspring: traditionele Japanse voeding

Clearspring is een Brits bedrijf dat in 1980 is opgericht met als doel om heerlijk smakende traditionele Japanse voeding te leveren die de gezondheid ondersteunt, een duurzame landbouw te bevorderen en de makers economische stabiliteit te geven.

De mensen van Clearspring reizen regelmatig naar Japan om producten te zoeken, die bekeken worden op de kwaliteit van de ingrediënten en de duurzaamheid van produceren. De ingrediënten moeten biologisch zijn en mogen niet geraffineerd zijn. Biologische suiker zal je dus niet als ingrediënt vinden bij een product van Clearspring. Daarnaast zijn alle producten veganistisch.

Clearspring werkt rechtstreeks samen met producenten en bouwt op die manier duurzame en eerlijke handels-relaties op.

De producten moeten volgens traditionele recepten gemaakt worden. Sommige producten worden gemaakt volgens recepten die al 200 tot 500 jaar oud zijn! En dat je daarmee bijzonder lekkere producten maakt, is niet alleen iets wat de mensen van Clearspring vinden en wat wij bij De Nieuwe Band vinden! Clearspring heeft namelijk een indrukkende lijst met gewonnen prijzen. Op hun website kun je ze allemaal bekijken.