Demeter-wijnen van Domaines des Carabiniers

23-06-2014 12:11

center

Echte aanraders, deze twee mooie Franse rode wijnen van Demeter-kwaliteit. Beide gemaakt door Domaine des Carabiniers in de Rhône-vallei. Sinds 1997 werken deze wijnmakers biologisch en de stap naar Demeter volgde als vanzelf omdat de rijkdom van de aarde hun uitgangspunt is.

center

De grond en de planten met respect en zorg behandelen

''"Door het gebruik van pesticiden en andere vervuiling, zie je dat de grond van veel wijngaarden arm is als de woestijn, en de bijbehorende wijnen hun rijkheid en individualiteit zijn verloren."'', zeggen de mensen van Domaines des Carabiniers.
Zij behandelen de grond en de planten juist met respect en zorg. Om het landschap te behouden én om mooie wijnen te maken. De Syrah en de Côtes du Rhône hebben dan ook meerdere zilveren en gouden medailles gewonnen op diverse wijn-festivals!

Wijnkenner Karel Meesters zegt over de Syrah: ''"Mooi fruitig, uitbundig en rijp van stijl, ook een vleugje kruiden, betrekkelijk vol en zacht, ook met een fristoon, zuiver en een goede balans. Klein vleugje tannine, maar het is allemaal elegant, zacht, soepel en gemakkelijk. Precies wat veel mensen lekker vinden."'' 100% syrah.

De Côtes du Rhône is gemaakt van 50% grenache, 25% syrah, 15% mourvèdre en 10% cinsault. De wijnstokken die gebruikt worden voor deze wijn zijn gemiddeld 40 jaar oud. Over de Côtes du Rhône zegt Karel: ''"Een interessante wijn met een wat serieuzer karakter. Meer aards, vol en krachtig, maar ook zacht en rond."''

Demeter

Demeter is het keurmerk van de biologisch-dynamische landbouw. De biologisch-dynamische landbouw komt voort uit de antroposofie, een levensbeschouwing die uitgaat van samenhang tussen mens, plant, dier, bodem en kosmos.

Producten met het Demeter-keurmerk voldoen in Nederland altijd aan de eisen van de biologische landbouw, maar gaan nog een stapje verder. Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Daarom kiezen wij graag voor producten van Demeter-kwaliteit. Meer informatie over Demeter kun je ook lezen op de site van de Demeterstichting.