Nieuwe noodles én noodle-bouillon van Clearspring

01-04-2014 12:00

biologische tsuyu van Clearspring

Het mooie merk Clearspring heeft nu drie nieuwe soorten noodles en een unieke noodle-bouillon!

Unieke noodle-bouillon (tsuyu)

Een heel bijzonder product, deze biologische noodle-bouillon (tsuyu)! Het is een sterk geconcentreerde bouillon van shitake paddestoelen en sojasaus. Om te gebruiken als basis voor je noodle-soep (1 deel tsuyu op 3 delen water), om een Oosterse dressing van te maken of om een tempura-dip van te maken. De bouillon is rijk aan de vijfde smaak, umami.

Smaakvolle noodles

Noodles zijn voedzaam én gemakkelijk, want ze zijn heel snel klaar te maken. Alle noodles van Clearspring zijn bijzonder vol van smaak, doordat ze langzaam, op kamertemperatuur, gedroogd worden. We hadden al bruine rijstudon en “skinny soba somen” noodles van Clearspring. Nu komen er drie soorten bij: soba noodles, udon noodles en wide udon noodles (skinny noodles zijn dunne noodles en wide noodles zijn platte noodles).

nieuwe soorten Japanse noodles van Clearspring

Clearspring: traditionele Japanse voeding

Clearspring is een Brits bedrijf dat in 1980 is opgericht met als doel om heerlijk smakende traditionele Japanse voeding te leveren die de gezondheid ondersteunt, een duurzame landbouw te bevorderen en de makers economische stabiliteit te geven.

De mensen van Clearspring reizen regelmatig naar Japan om producten te zoeken, die bekeken worden op de kwaliteit van de ingrediënten en de duurzaamheid van produceren. De ingrediënten moeten biologisch zijn en mogen niet geraffineerd zijn. Biologische suiker zal je dus niet als ingrediënt vinden bij een product van Clearspring. Daarnaast zijn alle producten veganistisch.

Clearspring werkt rechtstreeks samen met producenten en bouwt op die manier duurzame en eerlijke handels-relaties op.

De producten moeten volgens traditionele recepten gemaakt worden. Sommige producten worden gemaakt volgens recepten die al 200 tot 500 jaar oud zijn! En dat je daarmee bijzonder lekkere producten maakt, is niet alleen iets wat de mensen van Clearspring vinden en wat wij bij De Nieuwe Band vinden! Clearspring heeft namelijk een indrukkende lijst met gewonnen prijzen.
Op hun website kun je ze allemaal bekijken.