Het favoriete product van... Loes Kerkhoff

04-09-2013 12:00

Flos van La Bodega de Pinoso het favoriete product van Loes Kerkhoff

Wie:

Loes Kerkhoff, afdeling prijs- en margebewaking bij De Nieuwe Band

Favoriete product:

Flos van La Bodega de Pinoso

Waarom:

"Ik vind de Flos een heerlijke toegankelijke wijn. Het is een wijn die je iedereen wel kunt voor zetten en die ook eigenlijk iedereen lekker vindt. De wijn is lekker bij het eten en ook om ’s avonds te drinken, het is een hele makkelijke wijn. Echt een wijn om gastvrij en royaal te schenken! Het is wel een wijn waar je heel makkelijk van door blijft drinken, juist omdat ie zo lekker wegdrinkt. We drinken ook andere wijnen, maar deze hebben we bijna altijd in huis."

"We hebben tijdens onze laatste vakantie in Spanje La Bodega de Pinoso bezocht. Dat was heel boeiend. We zijn heel gastvrij ontvangen en ze hebben uitgebreid de tijd voor ons genomen om ons alles te laten zien."

"’s Ochtends hebben ze ons het hele wijnmaak-proces laten zien en uitgelegd en ‘s middags hebben we samen met hen de wijngaarden bezocht. Xavier, de technisch directeur, deed het woord en Vanessa, een medewerker van La Bodega de Pinoso vertaalde alles voor ons."

"Xavier legde uit dat goede wijn op het land gemaakt wordt, door veel aandacht aan de druif zelf te besteden. Daarom begeleidt Xavier de boeren bij de teelt en leert hij ze hoe ze de wijnrank het beste kunnen snoeien, om de druif zo veel mogelijk smaak te geven. Zo kunnen er beter wat minder druiventrossen aan de wijnstok zitten om de intensiteit te bevorderen. Voordat er geoogst wordt, controleren ze de percelen elke dag, zodat de druiven optimaal rijp zijn als ze geplukt worden. Terwijl hij dit vertelde liepen we langs de wijnstokken en snoeide Xavier ondertussen een aantal wijnstokken, om te laten zien wat de bedoeling was."

"Al met al heel interessant en leuk om mee te maken!"

Wat is jouw favoriete product?

Wat is jouw favoriete product en waarom? Laat het ons via onze Facebook-pagina weten!