Kokosmeel van De Nieuwe Band

07-04-2013 11:40

Kokosmeel is een goed en lekker alternatief voor amandelmeel en een stuk goedkoper. Het heeft een heerlijke geur en is goed te verwerken in smoothies en gebak (vervang bijv. 20% van het meel door kokosmeel), toetjes en nog veel meer!

De kleur van het kokosmeel varieert van gebroken wit tot een wat geliger kleur. Deze kleurverschillen zijn natuurlijk en ontstaan door verschillen in hoeveelheid zon, droogte, de plantage waar de kokosnoten vandaan komen, de bodemgesteldheid, enzovoort. Er kunnen ook zwarte puntjes in het meel voorkomen, deze zijn afkomstig van het binnenste vlies van de kokosnoot.Ons kokosmeel komt uit de Fillippijnen.

kokosmeel

Kokosmeel is van nature glutenvrij, maar ons kokosmeel kan sporen van gluten bevatten, omdat het verpakt is in een ruimte waar ook gluten-bevattende producten worden verpakt.

Op de informatieve website "Eet je goed, voel je goed" kan je veel tips lezen over het gebruik van kokosmeel. Er staan ook allerlei lekkere recepten, zoals deze voor Kokosmeel Vanille Koekjes!

kokosmeelkoekjes