Silk tofu van Clearspring

02-04-2012 11:00

Goed nieuws voor liefhebbers van de smaak van verse tofu! Deze voorverpakte "firm and silken" tofu van Clearspring is, net als verse tofu, zacht van structuur en mild van smaak. Door deze zachte structuur is de tofu niet alleen geschikt voor hartige toepassingen, maar ook als vervanger voor melk-producten en ei, of voor zoete toepassingen. De pakjes kunnen ongekoeld bewaard worden, dus ideaal om altijd in je keukenkastje te hebben liggen en om mee te nemen op vakantie.

firm and silken tofu van Clearsping

Op heel veel manieren te gebruiken!

De tofu is op heel veel manieren te gebruiken in de meest verschillende gerechten. Bijvoorbeeld in een tofu-tomatensalade, een tofu-cake of om te eten zó uit het pakje met een sesamdressing. Op de website van Clearspring vind je heel veel inspirerende recepten!

Onze proevers zijn heel enthousiast over de smaak en de toepassingsmogelijkheden. Als je de tofu in plakjes snijdt en bakt, krijg je een heerlijk krokant laagje terwijl de tofu van binnen lekker zacht blijft. Echt een smaaksensatie! Ook het roerbakken als een soort roerei en de tofu gebruiken als vervanging voor ei in een quiche waren succesvol.

gerechten met biologische tofu van Clearspring

Echte Japanse tofu

De tofu wordt in Japan geproduceerd aan de voet van de "Mount Fuji". De producenten, die al twintig jaar tofu maken, maken de tofu van biologische sojabonen en bronwater dat afkomstig is van een natuurlijke bron uit de berg zelf. Het stremsel voor de tofu is "nigari" (magnesium-chloride). Dit wordt op een natuurlijke manier gemaakt door zeewater te verdampen en de nigari van het overgebleven zout te scheiden. De tofu is houdbaar gemaakt door een verhittingsproces.