Biologisch?

Biologische producten zijn gemaakt van grondstoffen die geteeld zijn zonder gebruik van kunstmest, chemische bestrijdingsmiddelen of gentechnologie. Ook bevatten biologische producten geen kunstmatige toevoegingen.
In de biologische landbouw en veeteelt krijgen planten en dieren de tijd om te groeien en zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Ze worden niet opgejaagd om zo snel mogelijk een zo groot mogelijke opbrengst te leveren, zoals in de reguliere landbouw en de bio-industrie.

Eigenheid, smaak en de kwaliteit van het product zijn juist belangrijk. En de wetenschap dat we de aarde niet uitputten bij het bereiken hiervan. Er wordt rekening gehouden met natuurlijke kringlopen en groeiprocessen. Om onkruid en ziektes te bestrijden worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt, maar wordt er gezocht naar natuurlijke alternatieven. De bodem wordt niet uitgeput maar gevoed en verbeterd met natuurlijke compost. Al met al streeft de biologische landbouw naar een respectvolle en duurzame manier van omgaan met alle elementen van de voedselproductie. Dat zijn de bodem waarop het product verbouwd wordt, de directe leefomgeving, de mensen die erop werken, de dieren die er bij betrokken zijn, de manier waarop het product verpakt wordt, etc. Deze manier van werken levert een mooi kwaliteitsproduct op: door het eten van biologische producten krijg je alle waardevolle voedingsstoffen binnen die er in een product zitten zonder de “gratis” conserveringsmiddelen, smaakstoffen en andere chemische toevoegingen die er doorgaans aan eten worden toegevoegd!

Biologische producten worden op verschillende manieren door verschillende organisaties gecontroleerd. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende kwaliteiten die je tegenkomt bij de producten die wij leveren.

meer weten?

Meer informatie over biologische landbouw en producten:
www.bionext.nl
www.eigenlijkheellogisch.nl