Wie is De Nieuwe Band?

Wij zijn een onafhankelijke en zelfstandige coöperatie in biologische voeding. Een schakel tussen boeren, producenten, winkels en consumenten.

Hoe kiest De Nieuwe Band haar biologische producten?

Als je biologische rijst wilt kopen in een winkel, heb je vaak veel keuze. Je kunt dit in de supermarkt kopen, of je kunt het in de biologische winkel kopen. Vaak heb je daar dan de keuze uit meerdere merken en soorten.
Zo is het voor ons ook. Ook wij kunnen vaak uit verschillende producenten kiezen. Waar letten we dan op en hoe maken wij de keuze voor een bepaalde producent? We leggen dat graag uit!

hoe kiest De Nieuwe Band haar biologische producten

Biologisch als uitgangspunt

De keuze voor biologisch is voor ons de normaalste zaak van de wereld, we kiezen biologisch vanuit ons hart.

We gaan van daaruit nog een stap verder en daarom werken we al meer dan tien jaar met zelfontwikkelde "sociaal-ecologische criteria". We zijn altijd op zoek naar de beste kwaliteit voeding die er te krijgen is, op ecologisch én op menselijk gebied.

sociaal-ecologische-criteria van De Nieuwe Band

De sociaal-ecologische criteria van De Nieuwe Band

De volgende punten zijn onze leidraad bij het maken van keuzes:

  • Een vitale landbouw: elk biologisch product begint bij een boer, die voor biologisch kiest. We zijn blij dat veel boeren kijken hoe ze nóg meer kunnen doen dan vereist. Betere omstandigheden ontwikkelen voor de natuur rondom de akkers, bijvoorbeeld!
  • Voor iedereen een eerlijke prijs:boeren, producenten, winkeliers en consumenten: iedereen verdient het om een eerlijke prijs te krijgen.
  • De allerbeste kwaliteit: we zoeken altijd naar de mooiste producten: de lekkerste basmatirijst, de krachtigste Spaanse wijnen en de beste Italiaanse pasta.
  • Milieu en energie worden gespaard: we kiezen het liefst van dichtbij, dus lijnzaad uit Europa in plaats van uit China als dat kan. Ook de manier van verpakken en de omgang met energie en water vinden we belangrijk.
  • Goed werkgeverschap: wederzijds respect, eerlijke lonen en een prettige werkomgeving zijn belangrijk voor iedereen.

vijgen uit Turkije

Zoektocht naar de mooiste producten

Dit is waar wij op letten tijdens onze zoektocht naar de mooiste producten voor op jouw bord, of in jouw winkel. Over deze punten praten we met boeren en producenten. Samen werken we aan een wereld met bewuste productie en consumptie van de lekkerste en mooiste voeding.

En deze zoektocht gaat altijd door. Elk jaar leggen we weer nieuwe contacten en zijn we weer blij met een nieuwe samenwerking. En als er eenmaal een goede samenwerking is, blijven we graag bij elkaar!

Samen met jou!

Wil jij ook voor de mooiste biologische producten kiezen? En wil jij ook van alles weten over waar de producten op jouw bord vandaan komen? Je kunt het lezen op deze site. Kijk bijvoorbeeld eens bij producenten of bij nieuws.

Ben je een consument en op zoek naar een winkel waar je deze producten kunt kopen? Kijk eens bij het overzicht van verkooppunten.

Ben je een winkelier of heb je een ander bedrijf en wil je met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op!