Coöperatie

In 1983 is coöperatie De Nieuwe Band opgericht door winkeliers, producenten en werknemers van de groothandel. De Nieuwe Band stelt zich tot doel het bevorderen, verwerken en verspreiden van biologische levensmiddelen die zijn vervaardigd op mens- en milieuvriendelijke wijze. De winst wordt gelijkelijk verdeeld onder de leden. In 1998 heeft de Algemene Leden Vergadering met algemene stemmen besloten om zonder producenten verder te gaan. De coöperatie telt momenteel 46 afnemerleden en 25 werknemerleden.

Uitgangspunten van de coöperatie

Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid vatten we o.a. op door:

Lid worden?

Lid kunnen worden zij die in woord en daad uiting geven, dat ze zich thuis voelen in onze manier van (samen)werken, voldoen aan een aantal criteria en/of uitgenodigd worden door het bestuur. Dit zijn afnemers en werknemers.
Leden van de coöperatie denken mee en worden waar wenselijk en mogelijk betrokken bij de besluitvorming. Meerdere winkeliersleden geven ons bijvoorbeeld advies over assortiment en promotie waar zij en andere winkeliers (nog beter) mee uit de voeten kunnen. Leden hebben stemrecht op de Algemene Leden Vergadering. De nettowinst vloeit terug naar diegenen die de winst mogelijk hebben gemaakt: namelijk de afnemers en werknemers.

Wil je meer weten over de coöperatie en/of lid worden? Neem dan contact met ons op.